لینک سازی چیست ؟ با لینک بیلدینک (link building) رتبه سایت خود را بالا ببرید | ادوردز20
همه چیز در مورد لینک سازی(Link building)
لینک سازی چیست ؟ با لینک بیلدینک (link building) رتبه سایت خود را بالا ببرید | ادوردز20 .اگه در مورد لینک سازی سایت اطلاعات محدود و کمی دارین، و یا اینکه جدیدا با لینک بیلدینگ آشنا شدید، باید بگیم که خیالتون راحت باشه! چرا که ما مشکل رو حل کردیم و فقط کافیه که این راهنما رو به خوبی بررسی کنین تا خیلی از سوالای شما بر طرف بشه.
سیستم سئو و لینک سازی، دیدگاه خیلی خلاق و مبتکری داره که به صورت مکرر هم در حال تغییر و تحوله و یه جورایی مدام خودشو آپدیت می کنه. به وجود آوردن و ساختن لینک های خفن و کابردی، برای اونا مهم ترین مشخصه و ویژگیه.
طبیعتا امروزه خیلی از تجارت ها و فعالیت های کاری به صورت اینترنتی و از طریق سایت ها انجام می شه، به همین دلیل برای این که تجارت موفق و مفیدی رو داشته باشین باید به طور کامل با معنی و مفهوم لینک سازی و اهمیت اون، آشنا بشید.
بدون شک قاعده برخورداری از لینک های متمایز و با کیفیت، یه قانونیه که حالا حالا هام عوض نمی شه. پس سعی کنید تو این زمینه بهترین لینک ها رو بسازید.
در حقیقت این مقاله، نحوه درست لینک سازی رو به شما یاد میده که با بهره برداری از اونا می تونید تو دوره خیلی کوتاهی عملکرد خوبی رو شاهد باشین. نوشته های این مقاله، بدون هیچ پیچیدگی و با آسون ترین روش ممکن تدوین شدن تا شما بتونید مطالب رو بهتر متوجه بشید.
لینک سازی چیه؟
فهرست مطالب
لینک سازی (Link building) یا همون لینک بیلدینگ، در واقع یه روالیه که طی اون شما از طرف سایت های دیگه، هایپرلینک یا فراپیوند وصول می کنین. هایپرلینک (hyperlink)، تکنیک بسیار مناسب و جالبیه که مخاطبین از اون برای جستجو در صفحات اینترنتی استفاده می کنن.
در حقیقیت، موتور های پژوهنده برای دسترسی به تمام سایت ها، از لینک ها استفاده می کنن. این موتور ها، همهی لینک هایی که بین انبوهی از وب سایت ها وجود دارنو شناسایی و دنبال می کنن که در نهایتم این لینک ها در صفحه ای گسترده تر بررسی و زیر نظر گرفته می شن.
لینک سازی تکنیک های بسیار زیادی داره که هر کدوم دشواری و آسونی خودشونو دارن. با این وجود افراد حرفه ای در سئو، باور دارن که لینک سازی یکی از بخش های دشوار کار محسوب میشه. افراد متخصص در این حرفه، زمان خیلی زیادی رو برای ساخت لینک های معتبر و ارزشمند صرف می کنن. به همین جهت، بهرمندی از لینک های مفید و غنی برای سئو سایتتون، می تونه پیشرفت زیادی در کار شما به وجود بیاره.
اهمیت لینک سازی در سئو (ساختار و اساس یک فرا لینک یا همون hyperlink )
مسلما برای این که بتونیم تأثیر لینک سازی رو بهتر استنباط کنیم، اول از همه باید بدونیم که نحوه ساخت لینک چطوریه، در مرحله بعد باید بفهمیم که این موتورای پژوهنده لینک رو به شکلی شناسایی می کنن و از آن چه بهره ای می برن.
آغاز تگ (علامت زدن) لینک: ماموریت تگلینک یا همون برچسب لینک (anchor tag)، اینه که اول لینک ها رو علامت گذاری می کنن و سپس به موتورای پژوهنده گزارش میدن که لینک مربوط به سایت متفاوتی تو این عبارت وجود داره.
مقصود و هدف لینک: لغت « «hyperlink referralبه معنی ارجاع به لینک هست که کلمه «href» هم همین مفهوم رو میده. در اینجا href یه نمونه از نشانه های سایتی (URL) هست. لازم نیست که حتما این آدرس سایت (URL) به صورت دائمی و همیشگی نشانی یک صفحه باشه؛ شما می تونید از اون به عنوان نشانی عکس و یا یک داکیومنتی که قابلیت بارگیری داره، استفاده کنید.
تو بعضی از لینک ها از علامت # که به معنی هشتگ هست استفاده می کنن. این پیوند ها، تو صفحات داخلی به کار میرن که با استفاده از اونا می تونید عناوین و بخش های متفاوت یک صفحه رو مطالعه کنین.
مطالب قابل رویت لینک: در واقع همون متن لینکیه که افراد اونو می بینن و حالا اگر دوست داشتن روی اون کلیک می کنن و اونو باز می کنن. مکان قرار گیری و طراحی اون به طوریه که بتونیم اون رو از متن اصلی تشخیص بدیم.
معمولا اونو به رنگ های مختلف و یا اینکه قرار دادن یه خط زیر اون نشون میدن. این مراحل و اقدامات به مخاطب می فهمونه که می تونن رو این عبارت کلیک کنن و از مطالبش بهرمند شن.
نهایت تگ لینک: انتهای تگ لینک به وسیله این شناسه و کد، به موتور های پژوهنده خبر داده میشه.
اصن این لینک ها برای موتور های پژوهنده چه معنی میده؟
در کل، موتور های پژوهنده یا همون جستجوگر از لینک ها، به دو صورت بهره می برن:
• اول اینکه، برای پیدا کردن سایتا و صفحه های تازه و جدید از اونا استفاده می کنن
• و دوم هم اینکه، اونا رو برای مشخص کردن رتبه بندی سایت ها به کار می برن
بعد از اینکه موتور های پژوهنده تونستن سایت ها رو تشخیص بدن، حالا تو مرحله بعد توانایی اینو دارن که مطالب و محتوای اونو تو فهرست و نمایه خودشون ذخیره کنن. بنابراین ، طبق این مراحل اونا تشخیص میدن که کدوم سایت می تونه رتبه اول گوگل رو کسب کنه. خود گوگل هم در این رابطه، یک کلیپ منتشر کرده که توی اون در مورد این مسئله کاملا توضیح میده.
باید در نظر داشته باشین که موتور های پژوهنده وقتی که بهترین سایت رو انتخاب می کنن، ملاکشون صرفا محتوای اون سایت نیست، بلکه به تعداد و میزان لینک های معتبر و ارزشمند اوناهم توجه می کنن.
پس با توجه به مطالب بالا، می تونیم نتیجه بگیریم که هر چقدر لینک های با ارزش و هدفمند شما بیشتر باشه، در نتیجه شانس شما برای رتبه بندی گوگل هم بالاتر میره.
شاید بتونیم بگیم که لینک ها در واقع همون عواملی بودن که باعث شدن گوگل تو ۳۰ سال اخیر پیشرفت چشمگیر و خارق العاده ای رو داشته باشه و بتونه دنیای بزرگ و گستره موتور های پژوهنده رو از آن خودش کنه.
لارِنس لَری پِیج یکی از کار آفرینای خلاق و جوان آمریکایی هست که به کمک سرگئی برین، موتور های پژوهنده گوگل رو به وجود آورد. اون یه جوری موتور های پژوهنده رو برنامه ریزی کرد که کیفیت و ارزش یک پیچ رو بر اساس لینک های معتبرش بسنجه.
این روش غوغای زیادی به پا کرد و تونست محبوبیت زیادی رو بین مخاطبین پیدا کنه. با این روش بهترین و ارزشمند ترین سایت ها مشخص می شدن. و یه نکته ای که وجود داشت این بود که اگر سایتی کیفیت لازم رو نداشت، در نتیجه هیچ لینکی هم دریافت نمی کرد.
اما بعد از مدتی افرادی که تو مبحث سئو حرفه ای بودن، با انجام تکنیک ها و روش هایی تونستن قانون های گوگل رو دور بزنن و موتور های پژوهنده رو دست کاری کنن.
تو این شرایط گوگل هم ساکت ننشست و شروع به بررسی برای پیدا کردن سایت های مزاحم شد. گوگل برای مقابله با این مشکل، راه کار هایی رو از جمله بروز رسانی های مکرر و فیلتر کردن بعضی از سایت ها (اون دسته سایت هایی که بی کیفیت هستن، اما با یه ترفند هایی در رتبه اول قرار گرفتن)، ارائه کرد.
کار به جایی کشید که خود سیستم گوگل بعضی از تکنیک های لینک سازی خودشو که قبلاً معتبر بودن، منحل کرد. مثلاً با سو استفاده های زیاد افراد حرفه ای در سئو، گوگل ناچار شد به «روش درج نشانی در بخش راهنما و گرفتن لینک در عوض آن» اهمیت قبل رو نده و اونو از لیست خودش خارج کنه.
علاوه بر این ها، گوگل برای توبیخ و مجازات این سایت های اسپم طور، قوانینی رو وضع کرد.
خب بعضی از سایت ها بیش از اندازه به سایت های دیگه لینک میدن. با توجه به این شرایط، گوگل اومد بروزرسانی های نسخهی پنگوئنو ارائه داد. در واقع، سیستم پنگوئن برای این که بتونید راندمان و نتیجه خوبی رو در رتبه بندی گوگل، اونم طبق قوانین داشته باشید، شما رو راهنمایی می کنه و بهتون میگه که چه روش هایی رو برای لینک سازی استفاده نکنید.
قاعدتا گوگل تکنیک های پنهونی زیادی رو برای رتبه بندی داره که ما فقط با چنتا از اونا آشناییم.
با همه این اتفاقا، افراد حرفه ای و متحد سئو معتقدن که با وجود این مشکلات، لینک سازی همچنان در رتبه بندی گوگل موثر و مهمه. دو بخش از نمودار های پایین به لینک سازی سایت مرتبط هست. سئو خارج از سایت شامل کلیه فعالیت هایی هست که برای بهبود موقعیت وب سایت در صفحه نتایج موتور جستجو انجام می شه.
سنجش گروه های موضوعی عوامل رتبه بندی گوگل:
به طور معمول، اگه تاثیر تمام تکنیک هایی که برای بالا رفتن رتبه بندی سایت استفاده میشن، با هم برابر باشن، در این صورت این لینک ها و پیوند های دریافتی هستن که ارزش سایت رو مشخص می کنن.
بنابراین، با توجه به این تغییر و تحولاتی که گوگل انجام داده، بک لینک ها تاثیر کمتری رو نسبت به شبکه های مجازی و اجتماعی دارن. با وجود این اتفاقات ، هنوز که هنوزه ما متوجه نشدیم که آیا بهرمندی از لینک های معتبر و با ارزش در بالا رفتن رتبه سایتمون تاثیر داره یا نه؟
لینک نوفالو )Nofollow) چیه؟
نوفالو(Nofollow) یکی از آپشن های جالب و کار آمد سیستم بک لینکه. زمان که نوفالو برای شما ارسال میشه، چون شما یه مخاطب و کاربر هستین ممکن تغییر و تحولی رو احساس نکنین، اما اگه یه کم دقت کنید می بینید که کد لینک دریافتی تغییر کرده. می تونین تغییرات اون رو تو تصویر پایین مشاهده کنید:
نوفالو (nofollow) در واقع یک کدیه که به شکل rel = nofollow وجود داره و در کد های لینک سایت ها قرار داره. در حقیقت، نوفالو به موتور های پژوهنده میگه که کدوم سایت ها رو نباید پیگیری و دنبال کنن. همچنین به گوگل میگه که به کدوم لینک ها نباید اعتماد کرد. با این جمع بندی، یعنی اونا هیچ نقشی تو رتبه بندی ندارن.
چرا از نوفالو )nofollow) استفاده میشه؟
وقتایی که صاحب یه سایت لینک های ناشناس و نا معتبر زیادی رو دریافت می کنه، برای کنترل وب سایت خودش از نوفالو استفاده میکنه. به طور کلی، لینک های نوفالو خیلی کاربردین و استفاده از اون امر رایجیه. از اون برای موارد پایین استفاده میشه:
• پیوند های پولی
• انجمن ها
• دیدگاه و نظرات
• صفحه هایی که نمی خواید به اونا اعتبار بدین
• سایر “مطالب غیرقابل اعتماد”
اهداف تبلیغاتی، یکی دیگه از مزایا و کاربردای نوفالو هست. منظور ما از لینک های تبلیغاتی، لینک هاییه که در عوض قرار گرفتن اون ها در سایت، هزینه ای پرداخت شده.
به این ترتیب، در صورتی که شما یه تصویر تبلیغاتی تو یه سایت دیگه داشته باشین (که به سایت شما هم پیوند داده شده)، سیستم گوگل اعلام میکنه که برای اینکه این تبلیغات شما روی رتبه بندی (PageRank) اون صفحه تبلیغ شده تاثیر نداشت باشه، حتما باید لینک تبلیغاتیه شما نوفالو(nofollow) باشه. استفاده از لینک نوفالو برای تمام گزینه های بالا توصیه میشه.
ویژگی های جدیدی که گوگل به نوفالو اضافه کرده عبارتند از:
• لینک اسپانسری (Sponsored)
• لینکی که به دست کاربرد ایجاد میشه (ugc)
این نکته رو در نظر داشته باشین که لینک های اشتراکی نوفالو برخلاف لینک های مستقیم، روی رتبه بندی شما هیچگونه تأثیری ندارن. البته منظور ما این نبود که لینک های نوفالو بی ارزشن.
برای این که لینک های سایت شما رو هم کاربرا و هم گوگل دنبال کنه، سعی کنید بیشتر لینک های سایتتون رو نوفالو ها تشکیل ندن.
آیا لینک سازی (link building) برای بیزینس شما مفیده؟ چطوری؟
اینو قبلاً هم گفته بودیم که یکی از فاکتور های مهم تو رتبه بندی گوگل، در واقع همون لینک ها هستن. پس در نتیجه، هر چقدر لینک های معتبر و با ارزش ما بیشتر باشن، امتیازمون تو رتبه بندیم بیشتر میشه.
با اینکه به دست آوردن لینک یه مقدار طولانیه و ما شما نمی تونید تو زمان کمی به خواسته و اهدافتون برسین، اما خب به هر حال امتیازای زیادی رو هم برای سایت شما به دنبال داره.
به وجود اومدن پیوند ها
بعضی وقتا شما با استفاده از لینک سازی، می تونید با خیلی از رقبا و متخصصان بیزینس حرفه خودتون آشنا بشین. حالا شاید از طریق محتوایی که جدید انتشار کردید باشه و یا از طریق تبلیغاتتون. در مرتبه اول، مقصود ما از این ارتباطات ایجاد لینک هست.
باید گفت بعضی اوقات همین روابط باعث میشن که شما با افرادی آشنا بشید که خیلی حرفه ای هستن و می تونن تو این راه برای شما تأثیر گذار باشن. به طور معمول، ثمره این روابط دریافت لینک های با ارزش و معتبره که تجارت شما رو تحت تاثیر قرار میده.
انتقال ترافیک (traffic)
لینک سازی علاوه بر این که روی رنکینگ گوگل شما تاثیر می ذاره، روی ترافیک روانه شده به سمت سایتتونم موثره. قاعدتا باید تا الان متوجه شده باشید که هر چقدر یه سایت لینک های معتبر و هدفمند بیشتری داشته باشه، در نتیجه کاربرای زیاد تری هم از اون سایت دیدن می کنن.
لینک سازی نقش مهمی در ایجاد ترافیک فوق العاده از طریق موتور های پژوهنده، به ویژه در صنایع رقابتی داره. وقتی که با پایه های فنی قوی سئو (SEO)، سئو داخلی عالی ، محتوای عالی و تجربه کاربری خوب همراه شدید ، ایجاد لینک می تونه در ایجاد ترافیک قوی بسیار موثر باشه.
اگر تبلیغات شما تو یه سایتی هست که از نظر تجاری شرایط خوبی داره، این برای شما یه موقعیت عالیه که می تونه مشتری های زیادیرم برای شما در پی داشته باشه.
ساخت برند و نام تجاری
داشتن برند در واقع ارزش تجارت شما رو تایید میکنه که برای این کار لینک بیلدینگ میتونه کمک خوبی براتون باشه. شما می تونید برای معتبر کردن برندتون، محتوا های غنی و ارزشمند مربوط به حیطه کاریتونو به اشتراک بذارید. هر چقدر محتوای اشتراکی شما به حقیقت نزدیک تر باشه (منظور داده های حقیقیه)، مخاطبای زیاد تری رو سمت خودتون جذب می کنید.
خب زمانی که شما دارید برای سایتتون لینک می سازین، در حقیقت در حال انتشار مهارت و علم خودتون هستید، چرا که فعالان موجود در حیطه کاری شما، محتوای درجه یک شما رو به اشتراک عموم میذارن.
نکته و کلام آخر:
اگر می خواید لینک سازی رو شروع کنید، همیشه تو روند کار از مطالب درست و موثق استفاده کنید و سعی کنید اون منابعی که ازشون اطلاعات دریافت می کنید، منابع معتبری باشن. گرفتن اطلاعات از منابع معتبر، روند ساخت لینک رو برای شما آسون تر میکنه.